Helproteser

 

 

Når du har fået konstateret, at en, flere eller alle tilbageværende naturlige tænder ikke kan bevares, må de erstattes med en protese. Her er det vigtigt at komme og få taget et aftryk, inden tandlægen trækker tænderne ud. Man kan så få den nye tandprotese indsat umiddelbart efter tandudtrækningen. Derved kan man bedst bevare et naturligt udseende. En tandprotese kan i de allerfleste tilfælde gengive de naturlige tænders udseende og stilling. Tag evt. et vellignende foto med. 


Det kan være svært i begyndelsen at have både tandprotese og mad i munden, og samtidig tygge ubesværet. Det skal man først lære. En tandprotese kan i begyndelsen genere. Hvis ikke ømheden eller smerterne forsvinder i løbet af et par dage, skal du kontakte klinikken. Der skal for det meste bare foretages en lille rettelse på protesen. Protesen skal derfor tilpasses, så den igen passer nøjagtigt.


Hvis din gumme er svundet meget, og du oplever smerter og irritation, er det muligt at montere en blød basis i underprotesen. Den kan være med til at give en bedre funktion af tandprotesen.


Hvis du har haft et uheld med protesen, og den er revnet eller knækket, kan den som regel repareres.


Hvis du ønsker en protese, der sidder helt fast, kan en implantatprotese være løsningen.

 

1/5

​Only a smile away