Hygiejne

 

God protesehygiejne er alfa og omega for en god oplevelse med din nye protese. Der dannes belægninger og tandsten på en protese såvel som på dine egne tænder.
 

5 gode råd om mundhygiejne

  • Børst protesen grundigt mindst 2 gange om dagen.
  • Børst gummerne mindst 2 gange om dagen.
  • Skyl protese og mund grundigt efter hvert måltid.
  • Sover du ikke med protesen om natten, lægges den tørt for at undgå bakteriedannelse.
  • Husk det årlige eftersyn, hvor protesen også bliver oppoleretBørst aldrig proteser, bidskinner, snorkeskinner og tandbeskyttere i almindelig tandpasta. Det indeholder slibemiddel, som ridser protesens overflade. Brug i stedet et rensemiddel, der er beregnet til proteser og bidskinner. Det kan evt. købes på klinikken. Vær ekstra omhyggelig omkring bøjler ved delproteser og omkring tryklåse ved implantatproteser. Børst gummer, de naturlige tænder og implantater med en blød tandbørste og tandpasta.Kontroleftersyn er en vigtig faktor for protesebehandlingens succes. Protesen har samme behov for vedligeholdelse som de naturlige tænder, hvilket vil sige mindst en gang om året. Her vil vi undersøge protesens pasform og kontrollere slimhinden for evt. sygdom i munden. Der vil naturligvis i så fald blive henvist til tandlæge eller egen læge. Ved det årlige proteseeftersyn tilbyder vi en rensning og oppolering af protesen for tandsten og misfarvninger, så den igen fremstår frisk og ren.


Forandringer af gummerne sker ganske langsomt, og uden du mærker det. Protesen kan opnå så dårlig pasform, at det giver en uheldig belastning af gummer og kæbeled. En ustabil protese kan få gummen til at svinde hurtigere, nedsætte din tyggeevne og ændre dit udseende.

1/5

​Only a smile away